Magnetmadrass - En räddare i nöden

Fakta

Hur fungerar en magnetmadrass? Man vet inte med exakthet varför en magnetmadrass fungerar mot smärta och diverse åkommor men ett par teorier är att ett magnetfält ökar blodtillförseln och på så sätt ökas syresättningen i området som i sin tur leder till att vävnader och muskler slappnar av med hjälp av magnetmadrass. Detta bidrar till ökad bortforsling av kroppens slaggprodukter och mjölksyra vilket leder till påskyndad läkningsprocess. Detta är med samma anledning varför massage används för att mjuka upp muskler i kramp - att öka blodets genomflöde och leverera syrerikt blod till syrefattiga vävnader runt om i kroppen. En annan teori är att ett magnetfält på något sätt blockerar smärtreceptorer i nervbanorna, eller hindrar signalerna att nå hjärnan, och på så sätt upplever vi en smärtlindring med hjälp av en

Vad är en magnetmadrass?

Det finns olika typer av magnetmadrasser men en gemensam nämnare är att madrassen har inbyggda kraftiga magneter i madrassen. En del madrasser läggs ovanpå den befintliga och är så pass tunna att du kan rulla ihop den och ta med den på exempelvis en resa utomlands. Studier har gjorts av Världshälsoorganisationen (WHO) där man inte har kunnat påvisa att starka magneter skulle vara skadligt på något sätt mot vår människokropp. Så du kan använda en magnetmadrass utan oro. Dock bör man inte använda den ifall man har en inopererad pacemaker!

Mot vad hjälper magnetmadrass?

En magnetmadrass hjälper mot sömnlöshet och orolig sömn. Vaknar du på morgonen trött, hängig och inte helt utvilad fastän du har sovit hela natten? Du kan lida av andningsuppehåll eller att du inte får tillräckligt med djup REM sömn. Med hjälp av en magnetmadrass får du ökad syretillförsel och du kommer att känna dig piggare på morgonen än någonsin. En magnetmadrass hjälper även mot morgonstelhet. Känner du dig stel och uråldrig när du stiger upp ur sängen? Först efter en dusch eller efter att du gått ett tag släpper krämporna? Då kan en magnetmadrass vara för dig!

En magnetmadrass hjälper även mot:
  • Huvudvärk
  • Ryggont
  • Reumatiska krämpor
  • Tennisarmbåge
  • Ledvärk

Magnetmadrass helande – en myt eller verklighet?

En magnetmadrass din bästa investering

Magnetmadrass kom till efter att människan har i årtusenden använt sig av magneter för att lindra eller råda bot på diverse åkommor men det är först under det senaste decenniet som modern forskning har börjat få upp ögonen kring magnetism i hälsosyfte. I Asien har man använt sig av naturliga magnetiska stenar och placerat dessa på speciella punkter på kroppen i tiotusentals år, precis som akupunktur. Att akupunktur fungerar finns det bevis för men hur och varför vet man inte riktigt och det är precis samma sak med magneter.
Visste du att man inom sjukvården idag använder magneter för att påskynda och förbättra läkningsprocessen vid benbrott och svårare frakturer? Men varför det fungerar vet man inte riktig men bara att det fungerar mycket bra. Inte bara inom sjukvården använder man magneter utan även NASA låter sina astronauter som har varit i tyngdlöshet en längre tid, sitta i kammare med ett starkt magnetiskt fält för att påskynda skelettets återuppbyggnad och kalciumdepåer.