Resårmadrass

Fakta

En resårmadrass består utav stålfjädrar och lager av stoppningsmaterial för att få ökad komfort. Spiralfjädrarna är gjorda utav stål och beroende vilken diameter som har använts på tråden får man olika typer av hårdheter i en resårmadrass. Oftast finns det 3 olika hårdheter i en standard resårmadrass.

  1. Mjuk madrass
  2. Medium madrass
  3. Fast madrass

Tester har påvisat att alldeles förmånga ligger i en för mjuk resårmadrass! Värt att tänka på när du köper din nästa madrass att inte köpa en som är för mjuk. Då riskerar du att sova sämre men även ryggen kan ta skada.

En resårmadrass ska hålla i 10 år

Ovanför spiralfjädrarna i en resårmadrass läggs oftast en latex eller polyetenskiva för att fungera som dämpning och för att man inte ska känna av spiralerna mot kroppen. En bra resårmadrass skall hålla i minst 10 år med bibehållen komfort och utan utnötning av den fjädrande effekten. Oftast testar man resårmadrasser i olika test av tillverkaren med vikter som åker upp och ner mot madrassen. Använder du en bäddmadrass med hög kvalitet ökar livslängden betydligt på din resårmadrass.
Köper du en resårmadrass måste du även köpa en ribbotten och sängram. Däremot köper du en resårbotten behövs varken ribbotten eller sängram.

Typer av resårmadrasser

Det finns olilka typer av fjädersystem i resårmadrasser bland annat - pocketfjädring. Pocketfjädring är alternativet att föredra och som anses vara bäst både när det kommer till komfort och god sömn. Varje fjäder ligger insydd i en separat tygpåse som bidrar till ökad stabilitet men även ljudlöshet. Vem vill ha en resårmadrass som gnisslar när man vänder sig, eller går något annat?